Här röjs minsann ingen snö!

Jag bor på det så kallade småländska höglandet. Detta område omfattar kommunerna Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda. Vi som bor i dessa kommuner bor således lite högre upp (ca 250 meter över havet) än övriga smålänningar. Detta tar sig främst uttryck genom att vädret här kan skilja sig markant från vädret i grannkommunerna, bara några mil härifrån. Under höst och vinter innebär detta oftast lägre temperaturer och rikligare nederbörd. Som i dag, när det har snöat. I Jönköping finns ingen snö - här finns massor. Vilket osökt för mig till inläggets rubrik:

Man skulle kunna tro att de som basar över snöröjningen i vår stad vid det här laget VET att det ALLTID snöar HÄR när TV-meteorologerna säger att "det kan komma snö i de inre delarna av Småland". Nej då. Det började snöa kraftigt redan i går kväll och jag förväntade mig att vakna av ljudet från plogbilarna senast vid 5-snåret. Icke. Det var bara att pulsa i väg till busstorget. Jag bor i centrum och inga gator eller trottoarer var röjda vid 7-tiden. När jag kliver av bussen i utkanten av staden, måste jag traska en bit på en gång-/cykelbana - denna var inte röjd (och det hade jag inte räknat med). Vad jag däremot hade förväntat mig var att samma bana skulle vara röjd när jag väl skulle gå FRÅN jobbet till bussen. Hahahahahaha! Det var bara att plaska mot bussen i snön/blasket som låg. Väl nere i centrum kunde jag konstatera att "min" oröjda gata nu bestod av snö- och slasksträngar. Vad innebär då detta? Jo, i natt/morgon kommer vi få 5 minusgrader som fryser alla oröjda gators moddsträngar till is = trafikproblem i kubik. Som fotgängare lär man bryta armar och ben om man sticker näsan utanför dörren. Akutmottagningen i grannstaden (min stad har ingen!) tackar nog högre makter för att det är helgdag i morgon = stängda butiker = mindre folk i rörelse.

Ovanstående visa upprepar sig VARENDA JÄVLA VINTER i vår IQ-befriade stad! Varför bor jag här?!?


 


Sex...nej...saxat!

Det var dags för klippning i dag. Körde "min gamla vanliga" uppklippta page (som är högmodern nu, berättade min frisör!). Håret blir så platt och elektriskt den här årstiden när man ska dra på sig mössa. Vintern är liksom alltid upplagd för "bad hair-days", haha!

SNÖ!

Jodå, från kontorets fönster kunde vi under eftermiddagen se de första flingorna singla ner mot marken. När jag senare gick till bussen vräkte det ner, så det var bara att dra upp luvan. Om det fryser på under kvällen/natten lär det bli glashalt - bäst att passa sig i morgon.

I helgen måste jag hämta min täckkappa
som förvaras hos mina föräldrar. Jag har rätt dåligt med förvaringsmöjligheter i min lägenhet, så otympliga jackor och kappor brukar jag lämpa av hos Mamma och Pappa under sommarhalvåret. Köpte nyligen en ny jackaLindex, men vid närmare eftertanke så var den inte optimal - huvan är mindre bra och jackan är lite för kort (blir kall om rumpan). Ett annat bekymmer: Var är mina överdragsbyxor? Stora snöflingor som smälter på jeans på väg från bussen till jobbet = dyblött efter en stund. Måste leta i helgen...

Hej, hej...

Hemma igen efter en hyfsad arbetsdag - som tyvärr inte innehöll någon lunch = rejäl huvudvärk på eftermiddagen. Mår dock mycket bättre än jag gjorde i går, så det går åt rätt håll i alla fall.

Nu känns det att vintern är på gång - måste plocka fram en huvudbonad till i morgon, så jag inte fryser öronen av mig. Temperaturen går ner mot nollan och i morgon kväll ska det tydligen komma SNÖ i mina trakter - brrrrrrrrrrr! Snön hade gott kunnat dröja några veckor till, tycker jag. En av få fördelar med snö är att det blir lite ljusare ute - och ljus behöver jag. Frågade min chef lite skämtsamt om företagets friskvårdsbidrag omfattar ljusterapi, haha!

Snälla E hade som utlovat lämnat den indiska filmen i brevlådan, samt kuvertet innehållandes skolfotot på A (jag visste att jag skulle glömma det!). Får se om jag kollar klart på filmen i kväll.

Aj, aj, aj

Jag har aldrig haft maken till huvudvärk! Glömde givetvis att ta med mig tabletter till jobbet, vilket inte gjorde saken bättre. Känner mig spyfärdig och är allmänt yr och trött. Det blir läggdags TIDIGT i kväll. Jag måste vila och därmed får även bloggen göra det. Ha det bra, darlings.


Helgens händelser

Hemma igen efter veckans första arbetsdag! Känner mig inte riktigt kry - har haft huvudvärk och mått illa i stort sett hela dagen. Dessa symptom kom smygandes redan i går eftermiddag och jag gick och lade mig redan kl 21 för att kurera mig. Detta tycks inte ha hjälpt nämnvärt.

Nåväl, i går var jag i Habo (liten ort i Västergötland, några mil från Jönköping) för första gången och hälsade på väninnan E och hennes dotter A som flyttat dit nyligen från Motala. (E kommer från mina trakter ursprungligen, men har flyttat runt en del). Ute i sista minuten (som vanligt) kutade jag till tåget i regn och blåst. Jag blev hämtad på stationen Habo och vi begav oss till stadens sporthall, där det för dagen hölls en marknad. Mycket smart att hålla en sådan inomhus, tycker jag. Det regnade även i Habo och dåligt väder drar ju ner köpkraften enormt på en marknad. I Habo hade man uppenbarligen tänkt ett steg längre och parkeringen utanför sporthallen var nästan full när vi kom dit - 20 minuter efter att marknaden hade "öppnat". Mycket krimskrams såldes som sig bör och jag fick bara med mig lite kokta karameller hem. (Pappa ska få en påse brända mandlar när jag träffar honom nästa gång!).

E och A har flyttat till en fin, rymlig 3:a - som dessvärre ligger i bottenvåningen. Jag skulle få panik av att bo med så mycket insyn, men E tyckte att det gick att tolerera. Jag skulle hemskt gärna vilja ha en 3:a själv - om jag bara hade råd. Vi  "tjötade" medan E bakade en supergod bananpaj med marängskal, som vi avnjöt med glass till efterrätt. Huvudrätten bestod av en mycket enkel, men jättegod soppa. Köttfärs och rotfrukter var huvudingredienserna och E hade kryddat ordentligt med vitlök, spiskummin och koriander för en kraftfull orientalisk smak. Mums!

Efterrätten (bananpajen med glass) åt vi i soffan medan vi tittade på en indisk film. Både jag och E är mycket förtjusta i "Bollywood"-filmer och jag ska snart snärja er också, haha! (Kommer snart att börja lägga upp film-, bok- och musikrecensioner - skulle gjort detta för länge sedan, men hösten har varit lite kaotisk hittills). Indiska filmer är oftast mycket långa (närmare 3 timmar - ibland ännu längre!) så jag hann inte se slutet på filmen. E lovade dock att lämna av filmen hos mig på onsdag när hon har vägarna förbi - A true friend!


Hemma igen!

Jag är tillbaka i Småland efter ett dagsbesök i Västergötland. Berättar mer om denna resa i morgon - har väldigt ont i huvudet och mår illa. Soffan kommer att intas om en stund.
'Til tomorrow!

Upp och iväg!

God morgon! Har vaknat vid konstiga tider den här veckan och nattens klockomställning ställde till det ytterligare för mig denna morgon. Jag vaknade pigg som en mört kl 05.03 och insåg efter en halvtimme att det var lönlöst att försöka somna om. Satte därför på TV:n som av naturliga skäl inte erbjöd så mycket utöver TV-Shop vid denna arla timme, haha! Har inte sett TV-Shop på många år, så det var lite kul i alla fall. Man kanske skulle ta och köpa en "Leg Magic" eller hudvårdsserien "Proactiv Clear Skin Progam" eller varför inte "Sheer Cover" mineralfoundation?

Har duschat, klätt på mig och ska nu äta frukost. Hoppas hinna med lite disk också innan jag går till tåget i det regn och rusk som råder ute. Jag ska hälsa på väninnan E med dotter, som har flyttat ner från Östergötland och Vätterns östra strand (Motala) till Västergötland och Vätterns västra strand (Habo). Hon har därmed hamnat några mil närmare mig vilket är jättekul. Förbindelserna till Habo är dessutom mycket bättre för en billös människa som jag. Later!


Junk food-sug

På helgerna brukar jag unna mig lite onyttigare ting som godis (öh...äter detta under veckorna också!), chips, läsk, hamburgare med pommes frites, pizza m m. Stadens centrala hamburgerrestaurang (som dessvärre inte heter McDonald's eller Burger King) är inget vidare på att tillverka vare sig goda hamburgare eller pommes frites (de sistnämnda brukar vara kalla och mjuka). Pizzerior har vi dock många per capita - och jag bor nästan granne med en av dem (mycket praktiskt - pizzan är fortfarande varm när man kommer hem).

I dag står en pizza på menyn och jag sitter som bäst och försöker bestämma mig för vilken jag vill ha. I-landsproblem kallas detta.

Hur naturlig är jag?

Hittade denna utmaning hos Käthe - är mycket nöjd med att vara en konstgjord blomma och inte en Barbie-docka, haha!

Du har....
(x) Mascara över 100 kr
( ) En plattång
( ) En locktång
(x) Designparfym
( ) Foundation över 200 kr
( ) Ögonfransböjare
(x) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(x) Läppglans över 100 kr
(x) Hårinpackning
(x) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr

Summa = 8

Du ...
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder fondation varje dag
(x) Använder mascara varje dag
(x) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
(x) Använder bodylotion varje dag
(x) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
( ) Tränar på gym
(x) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 5

Du har...
(x) Tonat håret
( ) Färgat håret
( ) Hårförlängning
( ) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
( ) Tagit hål i öronen

Summa = 1

Totalt: 14

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.

Gör gärna testet själva!

God morgon, Världen!

Vaknade redan för två timmar sedan, men har mest slappat hittills denna morgon. Ska koka mig lite gröt nu och sedan ta en dusch. På programmet i dag: Rensa bland skor och kläder. Ska fotografera allt i fint skick och lägga ut på Tradera - några kronor kan man ju alltid få för besväret. Själv är jag väldigt dålig på att handla second hand - synd, för det finns ju mycket kul att hitta om man vill vara lite originell (och ekonomisk + miljövänlig). Måste helt klart skärpa mig på den punkten. Nyårslöfte, kanske?

Huvudbry

I slutet av augusti beställde jag för första gången varor (mot faktura) från webbutiken Accessora. Fick ett mail några dagar senare om att min order hade packats och skickats. Två veckor senare hade varorna fortfarande inte dykt upp, så jag kontaktade kundtjänst. De svarade snabbt att de skulle utreda ärendet (be Posten leta efter paketet) och sedan återkomma till mig. Kundtjänst meddelade dagen efter att Posten inte kunde hitta paketet och att det antogs vara försvunnet. Accessoras policy är att ersätta kunden med nya varor vid en sådan här händelse. En av de tre varor som jag hade beställt fanns för tillfället inte i lager (skulle komma in om 1-2 veckor), och jag fick frågan om jag ville vänta på den - jag svarade ja.

En månad gick - inga varor. Däremot kom det en påminnelse avseende utebliven betalning av det första paketet - det paket som alltså inte nådde mig. Jag kontaktade åter igen kundtjänst som meddelade att man hade missat att makulera fakturan. Jag fick än en gång frågan om jag ville vänta på den ännu inte lagerförda varan - jag svarade nej denna gång och bad dem ta bort varan från min order och istället skicka resterande varor. Jag fick inget svar på mitt sista mail, men tolkade detta som ett "OK" från Accessoras sida. Det skulle jag tydligen inte ha gjort - några varor har efter två veckor inte dykt upp.

Börjar kännas lite bisarrt, milt uttryckt. Jag har ju visserligen inte betalat något i förskott, men skulle det dyka upp ytterligare en påminnelse om att jag inte har betalat olevererade varor, så blir det genast obehagligt. Accessora skulle kunna anklaga mig för att ljuga om att jag inte har tagit emot några varor, om jag ännu en gång skulle meddela dem att jag saknar leverans.

Det kanske är bäst att jag tar kontakt med Accessora igen och frågar om de har skickat det andra paketet eller inte - vad tror ni?

Längtan efter ledighet + sol

Det är onsdag i dag - jag ser gärna att morgondagen på ett magiskt sätt förvandlas till fredag. Helgerna tycks nämligen vara den enda tid då jag får något vettigt gjort hemma. Ska dock åka och hälsa på en väninna på lördag eller söndag, så en helgdag går bort för mig.

På jobbet är det stressigt värre för närvarande och jag kommer på mig själv med att längta efter lite julledigt. Det går ju att få en ganska så lång julledighet i år om man tar ut några dagar semester (eller en massa komptid i mitt fall). Funderar på att jobba den 22-23 december, vara ledig 29-30 december samt 2 januari och jobba resten.

En liten restresa till ett varmare land skulle inte sitta fel under julledigheten, men det är nog svårt att få tag på en. Ska dock hålla utkik efter resor från min "lokala" flygplats - man kan ju ha tur! Jag och syskonen hittade en restresa till Teneriffa i oktober förra året - en välbehövlig resa i höstmörkret. Och efter trista och mörka november (årets värsta månad enligt min mening) så är jag säkerligen i behov av ljusterapi, haha!

Nej, nu ska jag se till att få undan lite disk och stryka lite tvätt - Tjenixen!

I'm baaaaaaaack!

Tack snälla Internet-företaget för att ni satte i sladden igen (undrar dock varför ni drog UR den??). Efter att ha varit utan internet i nästan en veckas tid har jag nu fullt upp med att läsa ikapp en massa bloggar, se vad som har hänt i världen och kolla mail. Jag ber att få återkomma med uppdatering om MIG vid senare tillfälle (har inte hänt så mycket - same old, same old...).

Nej, jag har inte dött...

...bara min !#=%#! internet-anslutning! Skriver denna lilla info från lånad dator. Förhoppningsvis kommer mitt internet i gång om ett par dagar - annars kommer jag att go bananas! Man vet ju inte vad som händer i världen utan internet - jag är gravt beroende av internet och känner mig helt handikappad nu. Bara att vänta och hålla tummarna...  GAH!

Kompakt mörker

I morse när klockan ringde (pep) så var det beckmörkt ute. Trodde för ett ögonblick att jag hade missat att ställa om klockan till vintertid, men det är ju först om ett par veckor. När jag gick till bussen från jobbet hade det redan börjat skymma. Det är bara att konstatera att den riktiga hösten har anlänt. Som jag har skrivit tidigare så älskar jag hösten  - hög mysfaktor med tända ljus, en god bok och en filt över sig i soffan. Men jag mår också ganska dåligt av mörkret - min kropp och hjärna har en tendens att "stänga av" så fort jag kommer innanför dörren från jobbet. Detta är ju lite synd eftersom det är flera timmar till läggdags och jag har en hel del att ta itu med hemma. Har ännu inte kommit på någon bra lösning på problemet - förutom en massa tända lampor, haha!

This Sunday...

...ser ut att bli vad den heter: en solig dag. Men det kan ju snabbt bli ändring på det... I går var det småregnigt i stort sett hela dagen, vilket var helt OK för min del. Fick äntligen lite gjort här hemma och jag ska ta nya, friska tag i dag. Ska äta lite frukost nu och fixa med tvätt sedan. Lillebror kommer hit med mammas bil om en timme - jag skjutsar honom till jobbet och kan sedan ha bilen under dagen. Perfekt - tänkte köra bort en massa kassar till pappersinsamlingen.

Någon gång i eftermiddag tänker jag gå en långpromenad - det är dags att börja motionera så smått igen. Min mycket efterhängsna (nästan en månad!) förkylning verkar äntligen släppa greppet. Hostar fortfarande en del, men inte så mycket som tidigare. Känner verkligen att jag behöver röra på mig - är väldigt rastlös. Later!

Sömnigt och virrigt

Jag vet inte vad det är med mig den här veckan. Har försovit mig på morgnarna och varit som en zombie på kvällarna. I går kväll körde jag i gång en tvättmaskin som skulle bli klar vid 21-snåret. Jag låg på soffan och halvdåsade lite. Vaknar plötsligt med ett ryck och tror att det är mitt i natten - men konstaterar att klockan "bara" är 22. Känner mig helt slut och orkar inte hänga upp tvätten - det gjorde jag i dag. Men allvarligt, lägga sig vid 22 en FREDAG!?!

Nje...

....är för trött för att kunna formulera mig vettigt, haha. Vi hörs i morgon i stället!

Nej, det är INTE torsdag i dag

Suck. Jag är visst helt snurrig den här veckan. Hela den här dagen har känts som en torsdag - rent önsketänkande från min sida, I guess. Är på konstigt humör - känner mig lite ledsen utan att ha någon direkt anledning att vara det. Jag antar att det är mitt ständiga grubbel över mitt liv i allmänhet som gör sig påmint. Måste börja jobba lite med mig själv.

Magen kurrar rejält

Egentligen är det lite sent påtänkt att äta kvällsmat nu. Jag gillar inte att äta för sent på kvällen - eller för tidigt på morgonen. Men virrig som jag tydligen är för tillfället, så har jag glömt att äta. Ska fixa mig ett par knäckemackor med ost eller medvurst samt en stor kopp te. Eller varm choklad. Hmmm...blir nog te - har lite ont om mjölk hemma. Passar också på att säga: Nighty-night!

Grrrrr!!!

Är grymt irriterad just nu. Nämnde ju för några dagar sedan ett samtal med en kollega, som inte gick hem hos mig (varken samtalet eller kollegan!). I dag slog vederbörande till igen... "Kollegan" är en person som ser sig själv som en mall, som alla andra människor bör stöpas efter. Jag befinner mig vääääääääldigt långt ifrån denna mall och "Kollegan" använde en stor del av lunchen till att upplysa mig om detta - om än med andra ord.

Bland det värsta jag vet är människor som inte kan respektera andra människors intressen, hobbies, personlighet, livssituation m m. Att höra en annan människa hinta att "mitt liv är så mycket bättre än ditt - varför är du inte mer som jag är?" gör mig fly förbannad. Usch!

Trötter

ZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.... Skulle kunna gå och lägga mig nu, är så himla trött. Huvudvärken slog till tidigt i dag och jag hade naturligtvis inga tabletter med mig. Måste lägga några i väskan NU! Ska försöka få lite gjort här hemma - om knappt en timme kommer det att vara mörkt ute. Så trist.

Höstruskigt

God morgon, people! Idag är det verkligen stanna inomhus väder i min del av Sverige: regn och blåst. Vilket är skönt, på sätt och vis. Jag ska kavla upp ärmarna och sätta i gång med tvätt, disk och städ. Först blir det frukost.

P.S. Det var visst "Kanelbullens dag" i går. Fattade först inte varför jag fick en kanelbulle när jag var på hamburgerrestaurangen i går kväll.

Mat- och godissug

Om jag skulle gå och köpa den där hamburgaren eller pizzan som jag suktat efter hela dagen. Och lite (eller mycket) godis. Har dock ingen större lust att gå utanför dörren, då det lär vara svinkallt ute. Vilket patetiskt dilemma. (Jag misstänker att hamburgaren går segrande ur striden).

På kroppen 2008-10-04


Bild: Jag

Tänkte att jag skulle lägga in "outfit"-bilder när jag är på det humöret - får se hur ofta det blir. Det här är ju ingen modeblogg eller så, men jag gillar kläder, skor och smycken very much.

Topp - Christina Ribel
Kjol - KappAhl
Strumpbyxor - Åhléns
Halsband med rosett - Lindex
Fyrradigt pärlarmband - Lindex

Doft för dagen: Passionfruit Body Butter från Body Shop. Ingen parfym visserligen - men luktar väl så gott!


Bild: Jag

I huvudet på Dead Town Girl (?)




Bilder: Jag

Japp, så här ser min frilla ut - för det mesta. En ganska kort page som är uppklippt bak och längre fram. Diadem bär jag ofta. Hårfärgen är inte helt naturlig, haha! Jag är mörkblond, men brukar tona håret med Schwarzkopf Country Colors intensivtoning nr 49, Cognac/Hasselnöt.
Så nu vet ni det. :-)

Virrig och hungrig

Hmmm... Hade för mig att jag redan hade skrivit ett inlägg i dag, men så var inte fallet, haha! Ibland undrar jag var jag har mitt huvud... Lördag är det i dag och dagen har redan sprungit i väg alldeles för snabbt. Jag har inte kunnat bestämma mig för om jag ska ta en liten tur på staden eller ej. Känner mig inte riktigt på humör, men jag skulle behöva gå till Apoteket i alla fall. Posten (=macken) måste jag också gå till eftersom jag glömde bort det i går.

Jag är jättesugen på skräpmat - pizza eller hamburgare med pommes frites. Lite godis skulle jag inte heller ha något emot. Eller muffins. Ajaj. Det var länge sedan jag bakade något - är jättedålig på att baka och tar mig dessvärre aldrig tid att lära mig ordentligt.

Oj, nu ösregnar det! Antar att det innebär att jag stannar hemma. Så bra! :-) Ska leta fram en lasagne ur frysen - börjar bli riktigt hungrig nu. Later!

Another Friday, another weekend

Japp, då var det helg igen! Skrämmande vad snabbt tiden går - det var ju nyss helg. Skrivbordet på jobbet har varit helt överbelamrat i dag och jag har känt mig mycket trött. Min förkylning har ännu inte gått ur kroppen och jag har nog haft mer huvudvärk under de senaste tre veckorna än jag normalt har under ett helt år. Glömde dessvärre att jag skulle gå till Posten (=macken) och hämta ut ett par paket på väg hem från jobbet och nu ösregnar det.

Men nog gnällt! En god nyhet är att mitt nya bankkort redan har kommit med posten - trodde inte att det skulle gå riktigt så snabbt att få ett nytt. Bara att tacka och ta emot - har känt mig lite handikappad utan kortet. Jag hade tänkt påbörja helgens storstädning redan i kväll, men känner mig lite för sliten. Lika bra att ta nya, friska(re) tag i morgon. Japp.


Modemeckas webbutik stänger! (snyft)

Det här är ett reklaminlägg! ;-D Webbutiken Modemecka ska slå igen portarna, meddelar butiksinnehavaren och bloggerskan Käthe. "Why, oh why?" säger jag, som är en av Käthes mycket nöjda kunder. Butiken har erbjudit en härlig mix av kläder, smycken, smink, hud- och hårvård med mycket mera - en blandning som i varje fall jag inte har hittat någon annanstans på nätet. Nu gäller 50% rabatt på ALLT - jag har tidigare under kvällen shoppat järnet (mycket var redan slutsålt, men jag gjorde fynd ändå!).

Jag kommer verkligen att sakna butiken, men ser också fram emot att få höra vad Käthe har för spännande projekt på gång istället. Tills dess får jag nöja mig med den dagliga dosen av Käthes blogg på Amelia.se.

1 oktober var det i går, ja...

...och jag hade tydligen inget att förtälja då, haha! Har varit väldigt vimsig den här veckan och kommer knappt ihåg vad jag gjort på dagarna. Vad jag dock minns från gårdagen är ett besynnerligt/obehagligt samtal med en arbetskamrat, som jag tidigare inte har språkat så mycket med (jag är tämligen ny på min arbetsplats). Fick se en ny sida av denna - ytligt sett - trevliga person. En mycket självupptagen och egocentrisk sida, som jag inte alls tyckte om. Not very nice.

RSS 2.0