Huvudvärk på huvudvärk

Jag har haft huvudvärk i stort sett hela dagen och såg fram emot att sluta tidigt, men så blev det naturligtvis inte. På väg hem skulle jag ladda mitt busskort på Pressbyrån och upptäckte då att mitt bankkort var BORTA. Troligtvis har jag tappat det under gårdagen efter att ha tagit ut pengar i en automat. Nu är det spärrat i alla fall och det tar några dagar innan jag får ett nytt. MORR! Fattar inte hur jag har kunnat tappa det - är alltid mycket rädd om innehållet i min plånbok. Jaja, någon gång ska väl vara den första. Men det var en huvudvärk för mycket.

Sad Monday

Jobbade för första gången på länge 8 timmar - no more, no less. Det körde ihop sig lite mot slutet av dagen och jag fick kuta till bussen, men jag hann fram med några sekunders marginal. Det var skönt att komma hem lite tidigare, i alla fall.

Har känt mig lite deppig i dag - vet inte riktigt varför. Grubblar över lite saker, men kommer inte fram till något vettigt, känns det som. Oh, well...

Dagens motion 2008-09-15--28

Har nästan glömt bort denna kategori, haha! P g a sjukdom har det blivit mycket lite motionsutövande de senaste två veckorna. Jag blev sjuk helgen den 13-14 september, men jobbade den 15:e. Missade bussen hem och fick då ta en högst ofrivillig, rask promenad hem på 45 minuter.

Därefter har jag inte motionerat någonting förrän i dag, den 28:e, då jag gick en rask promenad på 30 minuter. Jag är fortfarande mycket hostig och snuvig, vilket gör att jag inte vågar mig på några större eskapader rent motionsmässigt. Risken är ju att förkylningen drar ut ännu längre på tiden om jag anstränger mig. Usch, vill bara bli helt frisk igen!

Hemma igen!

Gick en härlig promenad i det vackra, soliga vädret. Det blåste dock lite kallt och jag hade glömt att ta på mig en scarf/halsduk. Virrpanna, thy name is Dead Town Girl, haha! Begav mig sedan mot Hemköp och träffade på en gammal arbetskamrat på vägen. För ca 6 år sedan vikarierade jag på ett företag som befolkades av många otrevliga individer. Den här mannen tillhörde inte dem utan var mitt ständiga ljus i mörkret. Det var roligt att se dig igen, B!

Nu ska jag sätta på en CD med lugn musik (Norah Jones eller Sophie Zelmani, kanske?) och sätta igång med städning av fruktansvärt stökig lägenhet. Jag vill verkligen ha en butler...


Soliga söndag

Härligt väder i dag! Ska strax svida på mig och ta en kombinerad morgonpromenad och matinköpsrunda. Eller så tar jag matinköpsrundan i eftermiddag. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran - det är ju så vackert ute nu med alla höstfärger och det är så sällan jag fotograferar (skärpning!). See ya!

Where did this Saturday go?

Fan. Jag har fullständigt slarvat bort den här dagen. Har inte gjort ett skit förutom tagit en LÅNG shoppingrunda i stället för en kort. Måste trösta mig med lite glass nu. Buhu.

Då var det lördag igen!

Klev upp kl 7 - crazy, I know. I dag har jag dock tänkt få en massa gjort här hemma och då kan man inte ligga och sova bort halva dagen, right? Börjar med dusch (MÅSTE raka benen som ser ut som...ja, jag vet inte vad) och frukost. Sedan en KORT shoppingtur på staden (VAR är min rabattkupong från Lindex??). Sedan börjar röjning av lägenhet - dessvärre utan assisterande butler. Vi hörs senare!

P.S. Kom naturligtvis INTE hem tidigare från jobbet i går som jag hade hoppats.


Äntligen fredag...

...och mitt huvud håller på att explodera. Jag måste försöka gå tidigt från jobbet i dag. Har jobbat undan mycket i veckan, så om inget oförutsett dyker upp - vilket dessvärre är alltför vanligt - kan jag nog gå redan vid 15. Peppar, peppar...

Stress, stress...

Nä, vet ni vad - vi hörs i morgon i stället!

Stövlarna har landat!

I dag ringde skoaffären och meddelade att mina stövlar (vars utseende jag knappt minns!) nu finns för avhämtning. Det har bara varit strul med dem: Hittade ett par stövlar den 13:e som dock var lite trasiga. Butiken skulle skicka efter ett par andra som skulle finnas för avhämtning den 15:e - samma dag som jag blev sjuk. Försökte sedan nå butiken på telefon för att meddela att jag inte kunde komma och hämta stövlarna på ett tag. Efter femtioelva försök kom jag äntligen fram på butikens nummer, bara för att bli upplyst om att de INTE hade kommit. I slutet på förra veckan ringde butiken och meddelade att stövlarna äntligen hade dykt upp - dock i fel storlek...

Så nu håller jag tummarna för att jag i morgon kan hämta ett par HELA stövlar i storlek 38. Hoppas att de sitter lika bra som jag minns - vore nästan lite pinsamt om jag inte längre skulle vilja ha dem...


Det får väl gå

Är allt annat än pigg på jobbet, men det är bara att bita ihop, I guess. Arbetskamraterna kommenterar snuvan och hostan och i en perfect world skulle jag förmodligen stannat hemma från jobbet den här veckan också. Vill gå och lägga mig så fort jag kommer hem p g a huvudvärk och en allmän känsla av att vara groggy.

Nog gnällt, man får ju vara glad att man har ett jobb att gå till - med många högar på skrivbordet som extra bonus! ;-D

Fit for fight...typ

Första arbetsdagen sedan förra måndagen, då jag insjuknade i vad som kanske var en mini-influensa. I dag har jag suttit och hostat och snorat som en tok på jobbet - fräscht...NOT! Högarna låg naturligtvis och väntade på mig och arbetsdagen blev därför lång. Nu är det dessutom nästan mörkt ute, vilket inte är positivt för min del. TV-soffan ger ifrån sig lockrop som är närmast oemotståndliga. Ett par mackor, en kopp te/choklad och en bra DVD....sweet.

Söndag eftermiddag

Jag, Syster Yster och Bror (Lillstrumpa??) har varit hemma hos Föräldrarna och ätit lite samt umgåtts i största allmänhet. Det var länge sen sist, faktiskt. Jag och syskonen bor i samma stad och föräldrarna bara en mil härifrån, så det borde i rimlighetens namn inte vara så svårt för oss att träffas. Men vi kanske inte vill, haha!

Huvudvärken - som varit konstant i en veckas tid - fortsätter att plåga mig, men näsan och halsen har blivit betydligt bättre under helgen som gått. Det blir jobb i morgon och jag misstänker att det ligger högar på skrivbordet som växt under min frånvaro. Bara att bita ihop och gilla läget.

Lägenheten ser ut som "hej kom och hjälp mig" och jag skulle skämmas ihjäl om någon kom på oväntat besök. Ska försöka ta tag i den värsta röran under veckan - resten får vänta till nästa helg. Dessvärre kom jag på att jag lovat en kompis flytthjälp på söndag. Tråkigt som sjutton, men man vill ju ställa upp. Kunde det inte varit nästnästa helg istället?

Söndag morgon och sysslorna hopar sig

I dag var jag uppe med tuppen - nästan. Har redan laddat en tvättmaskin och ska börja "stöka" lite här hemma. Fotvård står också på schemat - mina tånaglar påminner mer om klor, haha! Måste gå en massa vändor till pappersinsamlingen också (och övriga insamlingar) - GRRRR...varför har jag ingen bil? (Du har inte råd, lilla vän...). Eftersom jag varit så duktig och tvättat de senaste dagarna, så är berget med stryktvätt nu ENORMT.

Var kan man hyra en butler för en dag - skitbilligt?

Byteshandel

Köpte några plagg från Lindex förra veckan som jag har gått och provat här hemma. Bestämde mig till slut för att lämna tillbaka dem eller ev. byta mot något annat. Det blev en svart täckjacka. Den fanns i rött och blått också. Den blå hade jag kunnat tänka mig att köpa, men rött tror jag att man tröttnar på rätt snabbt. Jag verkade dock inte vara på färgglatt(?) humör, så det blev en svart. Passar ju till allt, liksom.

Bild: Lindex Shop Online

Lördag

Vår stad tycks ha en mulen dag i sikte - temperaturen ska dock ligga över 10 grader. Alltid något. Jag ska för första gången den här veckan bege mig ut på en längre tur utomhus. Måste till Apoteket och bunkra upp lite. Sedan ska jag till skoaffären och se om mina stövlar finns kvar eller inte. Kommer nästan inte ihåg hur de ser ut nu, haha!. Det blir också en kort sväng in på Lindex för att lämna tillbaka/ev. byta några plagg. Kanske till Hemköp för att köpa lite juice och godis. Just det, jag måste till Posten och hämta ett paket också.

Bäst att sätta fart. Dusch och frukost hägrar. See you later!


Alla vill vi ju lukta gott, eller?

Parfym är kanske inte en hobby för mig, men väl ett stort intresse. Nej, jag har inte skåpen fulla av flaskor med väldoftande innehåll, men jag äger några stycken (OK, några fler än några stycken då...) samt en massa miniflaskor och provrör. Tänkte i alla fall ägna en kategori i bloggen till allmänt doftsnack och recensioner. Det är lika bra att från början tala om att jag inte på något sätt är en "parfumista" eller någon form av expert som ingående kan tala om vilka ingredienser en parfym är komponerad av. Nej, jag är blott en glad amatörsniffare på ständig jakt efter den perfekta doften.

Hmm... Den första doften jag köpte måste ha varit en DATE-doft. Jo, så var det. Flaskan hade blå kork med en blond tjej på bilden, klädd i något blått, tror jag. Egentligen ville jag ha den röda flaskan med den brunhåriga tjejen, men en kompis hade redan "paxat" den doften. Fånigt, haha! Men så gick vi ju på högstadiet... Hur som helst, de där tjejerna på DATE-flaskorna hade alltid ett namn - t ex Natalie. Kommer dock inte ihåg vad den blonda hette. DATE-dofterna fanns i fyra olika versioner, har jag för mig. 

Läste precis på tillverkaren Cederroths hemsida att ett gäng nya DATE-dofter ska komma ut i höst (kanske redan har kommit ut?). Tjejerna på flaskorna är fortfarande kvar, men nu heter dofterna "Dangerously Delicious", "Absolute Attraction", "Truly Treasured" och "Everyday Escape". Det ni. Notera att första bokstaven i varje namn bildar ordet DATE. Fiffigt. Jag får ta och uppsöka ett mörkt hörn i någon butik för att prova dessa - tveksamt om det är hälsosamt för en 32-åring att bli påkommen med DATE-flaskor i nävarna.
I think not.

P.S. Hon kan ha hetat Pamela. Tjejen på min blåa DATE-flaska, alltså. Eller var det Susanne?


Bild: Cederroth International AB

Då var det fredag!

I vanliga fall går jag ju och längtar efter denna dag när jag jobbar. Men eftersom jag bara har jobbat en dag denna vecka, så känns denna fredag enbart märklig.

Solen skiner och det verkar bli fint väder - och en kort promenad skulle inte sitta fel. MEN... Jag skulle känna mig dum om någon bekant såg mig spankulera ute. Är man sjuk ska man stanna inomhus, typ. Ett idiotiskt resonemang, I know. Man har ju självklart rätt till frisk luft även när man sjuk.

Well, well... Ska ta det lite lugnt i dag, men ändå försöka göra lite nytta. Min hög med stryktvätt minskade inte nämnvärt i går, så jag fortsätter nog med den. See ya!

Mat, ja eller snarare brist på den

Har p g a sjukdom inte lämnat lägenheten sedan i måndags, vilket har lett till att kylskåpet har börjat eka lite tomt. Funderar på att gå i väg till Hemköp så här på kvällskvisten - det vore inte fel med lite frisk luft heller. Jo, jag ska ta och bylta på mig varmt och traska i väg.


No more work this week

Ringde till jobbet och meddelade att jag inte kommer mer den här veckan.
Jag är fortfarande febrig och huvudvärken är konstant. Därtill snor, slem, rossel...ja, ni vet.

I dag har jag i alla fall gått omkring i riktiga kläder istället för pyjamas/fleecerock. Känns ju lite trevligare så. Ska ladda tvättmaskinen nu samt ta itu med min (ständigt) stora strykhög. Yes box.
Kom inte och säg att man inte kan ha roligt när man är sjuk!

Det händer ju ingenting!

Fortfarande sjuk. Snorig, hostig, rosslig, småfebrig, huvudvärk. Det enda som har hänt på tre dagar är att halsen inte gör ont längre - och det var det minsta av mina problem!

God natt

Nu går jag, mitt onda huvud, min snoriga näsa, min rossliga hals och min febriga kropp och lägger oss. Något jobb i morgon blir det inte. Hjälp, TRE sjukdagar i rad  - kommer inte ihåg när detta inträffade senast. På låg- eller mellanstadiet kanske?

Jag blir väldigt sällan sjuk, vilket jag är mycket tacksam för. Nackdelen är att när jag väl blir sjuk, så förvandlas jag till en rätt ynklig och larvig människa. Tur att det här "bara" är en rejäl förkylning. Om det här hade varit en tvåveckors-influensa, så hade jag förmodligen gnällt ihjäl mig, haha!

Växeln, hallå?

I helgen var jag inne i en lokal skoaffär och hittade ett par snygga stövlar - som dock var lite trasiga. Butiken hade inga fler i min storlek, men en "syster"-butik hade ett par stövlar kvar i min storlek. Stövlarna skulle anlända till "min" butik i måndags, dagen då jag blev sjuk. Har inte kunnat hämta stövlarna p g a nämnda sjukdom, så jag har försökt ringa butiken för att meddela att jag fortfarande vill ha stövlarna, men att jag inte har haft möjlighet att hämta dem.

Ingen svarar.
Det går fram 15 signaler och vid något tillfälle har ett Telia-meddelande lästs upp med innebörden att "mobilnumret inte kan nås" - detta trots att butiken som jag ringer givetvis har ett FAST nummer. Mucho weird. Hoppas att de inte ställer ut stövlarna i butiken...

Hur mycket snor kan det rymmas i en näsa?

Tanken slår mig alltid när jag är förkyld. Det finns liksom ingen ände på't.

Nej, nu får jag skärpa till mig

Jag är visserligen sjuk, men man känner sig faktiskt ännu sjukare när man går omkring i pyjamas och morgonrock (även om det är en underbart varm och go fleecerock som jag fick av Syster Yster i julklapp). Ska vaska av mig och få på mig lite (mys)kläder. Var är min blå velourdress någonstans?

Ingen förbättring

På förkylningsfronten intet nytt. Blir hemma från jobbet i dag också. Suck.


Trist värre

Atchoooo! Sitter inne och nyser, hostar och snörvlar medan regnet faller därute. Borde verkligen hitta på något produktivt att göra istället för att traska omkring i pyjamas.

Sjukanmäld

Japp, nu har jag ringt jobbet och sjukanmält mig. "Du lät lite krasslig i går, så vi trodde inte att du skulle komma", sa min chef. Nej, det var nog ingen som kunde undgå mitt snörvlande och rosslande i går, haha! Känner mig helt konstig i dag - som om jag hade en ostkupa över huvudet. Syster Yster har snällt lovat att gå till Apoteket och köpa nässpray till mig. Tack, tack!

Det här går inte...

Har ont i hela kroppen - måste verkligen stanna hemma i morgon. Det blir till att jobba i kapp senare... Jag avskyr att vara sjuk! Måste krypa under täcket snart - fryser ihjäl.

Snörvel, rossel, host...

Jag är SJUK. Vilket i mitt fall innebär hosta, snuva (kan knappt andas genom näsan) och en ond hals som jag knappt får ett ljud genom. Därtill huvudvärk och misstänkt feber.

Är jag hemma från jobbet? NEJ! Skulle jag vilja vara det? JA! Med min nuvarande arbetsbörda finns det inte en chans att vara hemma från jobbet. Samtidigt känns det inte kul att dra dit en massa baciller. P g a övertid missade jag bussen hem, vilket ledde till att Apoteket hade stängt när jag väl kom ner på stan. Jag behöver nässpray! Jag vet att jag har en flaska hemma, men jag hittar den inte. FAN!

Dagens motion 2008-09-13--14

Jag är sjuk = ingen motion i sikte.

Aj, oj

Usch - ingen förbättring på förkylningsfronten, är jag rädd. Näsan rinner, halsen gör jätteont och nu har huvudvärken och känslan av att ha feber anlänt också. Det senare kan jag inte kontrollera eftersom jag har slarvat bort min termometer. Hoppas, hoppas att det är lugnare på jobbet i morgon - kommer inte orka att jobba över i det här tillståndet.

Förkylt var det här!

Min hosta har visserligen flugit sin kos, men min näsa är täppt och min hals gör ONT. Jag avskyr att befinna mig i alla former av sjukdomstillstånd - känner mig så liten och vek då. Hade jag känt minsta antydan till halsont i går förmiddags hade jag gått in på Apoteket och bunkrat upp med lämpliga halstabletter. Men nu kom ju det onda krypande i går kväll istället och i dag är ju tidigare nämnda medicinbutik stängd. Får väl se vad Hemköp har att erbjuda i lindringsväg. Mycket tedrickande lär det bli i dag, i alla fall. Hoppas att ni out there mår bra!

På väg att bli sjuk? Hope not...

Känner mig inte alls bra just nu. Näsan rinner, halsen gör ont och jag hostar konstant. Har varit lite småsnuvig under veckan, men inte funderat så mycket över det. Jag har verkligen inte tid att bli sjuk nu när det är så hektiskt på jobbet.

Det var något jag glömde...

När jag var ute på min korta shoppingtur skulle jag ju handla mat också. Kom jag ihåg detta? NEJ! Hmm...får bli i morgon istället - vill inte gå ut igen i kylan (solen har flugit sin kos). Ska se vad jag har i kylskåpet och skafferiet som jag kan förtära tills dess. Jag lär inte svälta!


Fina lördag!

God morgon, guys and and gals! Det ser ut att bli en helt fantastisk höstdag i dag - lite kyligt, men soligt. Helt i min smak. På tal om kyla: Det är kallt på nätterna nu. Har det svinkallt i min lägenhet på natten och morgonen. Får nog ta och slå en pling till hyresvärden, om han inte har tänkt masa sig hit och sätta på värmen inom en snar framtid. Värme ingår ju trots allt i hyran.

I dag blir det fortsatt storstädning. Ska hinna med en kortare shoppingtur också och så måste jag handla lite mat. Nu blir det dusch och frukost.

Dagens motion 2008-09-12

Vem fan har tid?

Kallt... Bring on the heat!

Inte undra på att jag frös så i natt - temperaturen har börjat gå ner under nollan på nätterna. Dags att plocka fram varma filtar och hög tid att min gode (?) hyresvärd drar på värmen. Själv ska jag spana efter ny flanellpyjamas. Det är varmt och mysigt, det. Flanellpyjamasar.  Fast fullkomligt osexigt. Men jag är ju singel, så who the hell cares?

Blir så jävla less

Denna fredagen blev en upprepning av föregående fredag - plus ytterligare en halvtimmes arbete = 11 timmar utan lunch. Känner för att börja lipa.

Dagens motion 2008-09-11

45 minuter rask promenad hem från jobbet. Ni känner till det där nu.

Trött, tröttare, tröttast

Den här veckan och förra har jobbmässigt sett varit helt galna! Så sjukt mycket att göra, allmänt strul och jag vet inte vad. Tid har det tagit i alla fall - MIN tid. Kom hem för en halvtimme sedan och är helt slut. Kommer jag inte hem tidigt (läs: i normal tid) i morgon blir jag arg, my friends.

Gårdagens och dagens motion 2008-09-09--10

Det blev inget inlägg i denna kategori i går p g a bloggstrul - lika bra det, för någon träning/motion blev det inte i går!

I dag har jag däremot gått hem från jobbet: 45 minuter i rask takt.

Urk + hunger

Jag har haft huvudvärk nästan hela dagen och illamåendet har sakta kommit krypande. Det hela blev inte bättre av den avlopps-/död råttadoft som slog emot mig när jag kom innanför ytterdörren (till fastigheten - inte min lägenhet, tack och lov!).

Har också varit konstant hungrig på jobbet - trots att jag vräkte i mig mackor vid frukosten och åt en bautaportion (självservering) till lunch: kebabspett med klyftpotatis och tzatziki - vi på jobbet äter på en så himla bra restaurang på lunchen! Nu är jag döhungrig igen - skulle vilja ha en hamburgermeny från McDonald's - men se det går inte! McDonald's packade nämligen sina väskor och stack från vår stad - och på sätt och vis förstår jag dem...

Gah!

Övertid i dag - AGAIN! Blir så less... Var för trött/stressad för att gå min sedvanliga promenad hem från jobbet, så jag tog bussen i stället. Big mistake! Den kvinnliga busschauffören (som uppenbarligen satt och sov bakom ratten) släppte av mig två hållplatser EFTER hållplatsen jag ville gå av på. Måste vara ett avancerat jobb det där, med mycket att hålla reda på...NOT!

Dagens motion 2008-09-08

45 minuter rask promenad hem från jobbet. Before the rain.

Blixtar och dunder!

Och REGN! I massor! Gick i väg till Posten (=närmaste bensinmack) för drygt en timme sedan. Det duggregnade lite , men jag trodde att jag skulle klara mig dit och hem utan problem. Dit gick bra. Men under den minut jag befann mig på macken kom hällregnet. Jag fick snällt plaska hemåt med paraply i ena handen och två stycken blöta paket i den andra. Just my luck.

Nu fullständigt VRÄKER det ner, samt blixtrar och dundrar. Note to self: Stäng av datorn!

Typiskt

Ösregn så gott som hela dagen i går - i dag var det varmt och skönt med solsken när jag gick hem från jobbet. Fick inte njuta av det vackra vädret särskilt länge p g a övertid - IGEN. Men nu börjar jag i alla fall se något av ett slut på alla mina skrivbordshögar. På fredag SKA jag kunna gå hem tidigt. Basta!

Dagens motion 2008-09-07

Uteblev igen p g a REGN. Hur ska detta sluta? ;-)

En av de tråkigaste dagarna i mannaminne

Ja, eller i mitt minne i alla fall. Grått, trist, regn. Mörkret faller allt tidigare också - jag måste kolla på klockan vid 20-snåret eftersom det känns som läggdags när man tittar ut genom fönstret. Har lite måndagsångest - förra veckan var så stressig (övertid i mängder) och så vill jag inte ha det den kommande veckan. Måste fixa mig något att äta nu och sedan ska jag parkera mig i soffan, hur dumt det än är. Det blir inget mer städande i dag. No, Sir.

Regn, regn, regn, regn, regn...

Hann dessvärre inte utanför dörren innan regnet kom. Jag skulle behöva gå ut ett par ärenden under dagen - får väl se om det möjligen blir något regnuppehåll till kvällen. Håller på och diskar och städar här hemma. Städningen lär inte bli klar i dag, för när det är stökigt hemma hos mig är det verkligen STÖKIGT, haha! Letar febrilt efter ett måttband och en tumstock som båda är spårlöst försvunna. Suck.


Good morning, folks!

"Min" stad ligger täckt i dimma denna söndagmorgon. Väderprognosen antyder regn under dagen. Kanske ska ta och uträtta ärenden utomhus (måste till Posten och pappersinsamlingen!) nu på morgonen/förmiddagen. Det skulle sitta fint med en promenad innan dagens bestyr = STÄDNING, STÄDNING och åter STÄDNING. Kul på hjul.

Dagens motion 2008-09-06

Uteblev. Har ingen ursäkt. Whatsoever.

Brrrr...

Stora mängder regn har fallit i dag, men solen tittade fram en bra stund under eftermiddagen. Lite oväntat faktiskt, men SMHI:s prognoser är ju helt hopplösa. Sitter nu och huttrar framför datorn, mörkret har redan fallit. Ska klura ut något att äta och inta soffan för lite DVD-tittande. Har knappt fått något vettigt gjort denna dag, haha!

Ösregn = Shoppingväder?

Egentligen hade jag inte planerat att gå utanför dörren i dag p g a ösregn. Men nu tror jag att det kan vara det perfekta shoppingvädret. Tror nämligen inte att särskilt många människor kommer att ge sig ut på staden i dag. Så jag ska plocka fram mitt lilla (eller kanske det stora?) paraply och bege mig ut efter dusch och frukost.

Dagens motion 2008-09-05

45 minuter rask promenad hem från jobbet. Yr i bollen och krampkänning i benen p g a utebliven lunch. Inte bra.

Bloggstrul??

Skrev ett inlägg för 10 minuter sedan som inte syns. Mysko.

Så trött, så trött...

10,5 timmars arbetsdag - UTAN lunch! Var helt groggy när jag slutligen gick hem och då var skrivbordet ändå inte rent. Det finns ju en måndag också...


Dagens motion 2008-09-04

Blev inte av. P g a klipptid tog jag bussen ner till centrum istället för att gå som jag brukar. Regn har fallit under hela kvällen och jag är inte SÅ hurtig att jag går ut och promenixar under sådana förhållanden. Excuses, excuses.

Bananflugornas herre...öh...härskarinna

Förra veckan invaderades min lägenhet av oförklarliga skäl av bananflugor. Placerade ut en massa små byttor med saft och diskmedel (saften lockar till sig flugorna och diskmedlet gör att de drunknar). Många fluglik kan nu skådas i dessa byttor och jag ska köra ett sista race nu i helgen för att oskadliggöra de sista små liven. Så nu vet ni det.

Irriterad

Höll på att stressa ihjäl mig i dag på jobbet. Jag hade full koll på "mitt" - sen visade det sig att NÅGON ANNAN inte hade haft lika bra koll på "sitt" = en jättehög med papper landade på mitt skrivbord. MORR! Eftersom jag skulle klippa mig, och inte hade möjlighet att jobba över, har jag nu en jättetrevlig (not!) dag framför mig i morgon. Har redan flera timmars övertid den här veckan och hade hoppats kunna gå redan vid 15-snåret i morgon. Det lär jag kunna glömma nu. Dubbel-MORR! Till råga på allt fick jag sitta och vänta 25 minuter på min frisör som hade en annan kund - detta har aldrig hänt tidigare.

One of those days, I guess.

Dagens motion 2008-09-03

45 minuter rask promenad hem från jobbet. I regn och blåst, I might add.

Klippdags!

Får inte glömma att jag ska klippa mig i morgon kl. 16.30. MÅSTE därför gå tidigt från jobbet. Bra att man har en ursäkt, haha!


Oops, I did it again

Jobbade över alltså. Det är så mycket på jobbet nu - BLÄ! Kom innanför dörren för en kvart sedan. Magen kurrar och soffan kallar. Hinner inte med något här hemma. Min kära (well, inte alltid) Mamma (= städpolisen nr 1) ringde i går och hotade att hälsa på. Inte den här helgen, säger jag bara. No way.

Mörker

Jag älskar hösten, men det värsta är att det börjar skymma så tidigt nu. I mina trakter är det nästan beckmörkt ute vid 20.30-snåret. Jag lider av ljusbortfallet under höst och vinter - blir som en zombie när jag kommer hem från jobbet och orkar inte riktigt ta mig för något. I år ska jag undersöka om det finns några uppiggande naturläkemedel eller något man kan ta.

Någon som känner till några "piggpiller"? Icke hälsovådliga sådana, of course.

Looking for Dead Town Boy?!?

Jag har ingen man i mitt liv. Tyvärr. Jag har haft kortare förhållanden och har trivts ganska bra som singel. Det var väl när jag passerade 30 som det började gnaga lite i hjärtat. Den biologiska klockan började ju också ticka vid samma tidpunkt.

Barn eller inte? Jag känner att jag som singel har svårt att ta ställning till detta. Det känns som ett beslut som växer fram när man är två. Visst, det vimlar av ensamstående mammor out there - både kvinnor som har brustna förhållanden bakom sig och kvinnor som valt att skaffa barn på egen hand. Jag kan inte riktigt svara på frågan "vill jag ha barn eller inte?" när jag är själv. Låter kanske märkligt, vad vet jag.

Anyway, de senaste två åren har jag ägnat mig åt nätdejtandets ädla (?) konst med tvivelaktiga resultat, haha! Har haft ett längre uppehåll, men funderar på att registrera mig på någon site igen. Man kan ju bara få hjärtat krossat, eller hur?

Dagens motion 2008-09-02

45 minuter rask promenad hem från jobbet. No more, no less. :-)

Det bidde sent...

Jobbade sent i går och hade därför tänkt gå hem tidigare i dag. Det går inte alltid som man tänkt sig, heter det ju, haha! Jag kom hem HELA 10 minuter tidigare än i går. Alltid något.

Dagens motion 2008-09-01

Tänkte att jag skulle börja skriva en liten träningsdagbok - nåja, träning och träning... Rörelsedagbok kanske jag ska kalla den så här i början. Ska försöka få lite pli på mig själv under hösten - har ett stillasittande arbete framför dator (ekonomiassistent) och är hemskt bra på att komma på ursäkter för att undslippa motion, hehe!

Nej, jag är inte ute efter att gå ner i vikt - kan tacka bra gener för att min kropp ser ut som den gör trots min lathet och det faktum att jag är en gottegris. Jag vill helt enkelt få upp flåset och skaffa lite muskler. Alla andra resultat ser jag som ren bonus.

Så jag börjar väl direkt med dagens motion: ca 45 minuter rask promenad hem från jobbet. There you have it!

Måndagar

En arbetskamrat frågade hur det stod till med mig vid fikat:

Jag: "Jag är trött".
Han : "Varför det?"
Jag : "Det är måndag".
Han: "Vad är det för fel på måndagar?"
Jag: "Det är för långt till helgen".
Han: "Ja, men du måste ju se det positivt - på måndagen är det ju en hel vecka till nästa måndag!"

Måste erkänna att han hade en poäng, haha!

1 september

Ny månad - ny arbetsvecka. Bussen går om 20 minuter. Själv skulle jag vilja stanna hemma.

RSS 2.0